រំលងទៅកាន់មាតិកាមេ

Blog entry by Lilian Lin

Munka a nyugdíjas években - milyen módon találjanak foglalkozást a visszavonultak?

Munka a nyugdíjas években - milyen módon találjanak foglalkozást a visszavonultak?

Web Development Illustration Concept character developer flat illustration graphic design illustration illustrations landing page maintenance management ui vector illustration web design web development website

A időskori kor nem csak azt jelenti, hogy vége az életnek valamint abba szükséges hagyni minden aktivitást, amit az személyes fejlesztéssel és az folyamatos pénzkereséssel kapcsolódó. Sőt, ez az korszak egyfajta sokkal új lehetőség, ahol nagyobb időtartam adódik kutatni a szükségleteket, az azokhoz összefüggő talentumokat, amikkel talán friss munkakörbe is lehet kezdeni, kortól függetlenül! Napjainkban számos idős ember érzi azzal, hogy még aktívan óhajtana részt venni egyes tevékenységekben, legyen szó teljes időben vagy részmunkaidőben végzett munkákról. Ez a helyzet számos oldalról előnyös: a idősek reszére hiszen így újra hasznosnak gondolják magukat és teljes finanszírozási biztonságos környezetben vannak, az társadalom reszére másrészt fontos a szakmai ismeret valamint rátermettség, amivel a nyugdíjasok kétségkívül tulajdonosaik. A Jooble munkavállalási portál néhány választékot kínál azoknak, akik már munkakeresőként megszűntették munkájukat, mégis szeretnének egyfajta elfoglaltságot az napi rutinra. A terület teljes szegletén, függetlenül attól, hogy a fővárosban, esetleg a vidéken tudnak bemutatni munkát idősek reszére - az munkaközvetítő weboldalon több a üres pozíció Békéscsaba területén is, https://hu.jooble.org/ amelyiket érdemes felkeresni.

Illustration | Apius blue bold character character design cybersecurity dna flat illustration geometric illustration mates office people technology work

A korszerű innováció és a online korában több választási lehetőség van rendelkezésre készleten: a online tevékenykedés valamint a otthoni munka pl. megengedi, hogy az nyugdíjba lépett individuumok is a lakásból munkálkodjanak, hajlékonyan beosztva idejüket valamint kihasználva a elektronikus eszközök nyújtotta hasznokat. Ezenfelül se feledjük el meg erről sem, folyamatosan nagyobb számú vállalkozás is felismeri az nyugdíjas dolgozók jelentőségét, hogy kifejezetten fejlesztői projekteket és lehetőségeket ajánl nékik.

Ezalatt a szövegben közöljük az kiváló praktikákat valamint tippeket azzal, mi módon találjanak állást a nyugdíjasok, miképp értékesíthetik birtokolt ismereteiket, továbbá hogyan regisztrálhatnak különböző álláslehetőségekre az online álláskeresési weboldalakon. 

Medical Illustration character doctor illustration ios iphone iwatch medical surgeon

Álláskeresés visszavonultként - mi módon, hogy fogjunk hozzá?

Visszavonultként mindenképp ajánlott újraértékelni az meglévő szakmai gyakorlatokat, képességeket, hiszen néhány olyan tevékenység elsajátítandó egy tartós karrier alatt, amit a jelenkori munkaerőpiacon már nem túlságosan elterjedt, mégis rendkívül jó, mindössze valamelyest elfelejtésbe merült. A kontextusban gondolhatunk mindenféle koordinációs, vezetési vagy társalgási képességről, de a döntéshozatali szaktudás is olyan tulajdonság, amit magasra díjaznak a nagyobb vállalatok szintén.

Virtuális munkakeresési választékok: a virtuális környezetben több potenciál fellelhető idősek

számára is, amelyek készek a digitális világban megvalósuló vadászatra valamint jártasságra. Tanácsos felkeresni az Jooble munkavállalási portált, mely hazai és országon kívüli munkákat szintén kínál az munkakeresőknek, ezáltal idősként lehetőség szerint számos területek szintén felkereshetők munkavégzés célból, akár garantált megszállással szintén! 

Időskorból is válhat kiváló független munkavállaló - a szabadúszók otthoni munkában tevékenykednek, az föld bármely pontjáról, a bolygó minden egyes országában letelepedett vállalatnál. Ehhez többnyire kötelező az egy alapfokú angol nyelvű, habár az belföldi szervezetek még többször készségesebbek mind a visszavonultak, mind a távmunka közé, ezáltal országon belül is érdemes keresgélni! Ez az ilyen típusú munkák rugalmas munkaidőt és házi munkavégzést tesznek lehetővé, ami rendkívül kényelmes (habár meglehet szintén, amennyiben az beilleszkedési periódusban célszerűbb egy olyan magyarországi vállalatot megkeresni, aminek a irodáját ellátogathatunk időnként a komfortosabb és egyszerűbb tanulás érdekében).

Visszavonultaknak kedvező állások: bár képtelenül jelentkezik, bár nem is, igenis találhatók néhány vállalatok, melyek megértették valamint felismerik a több évtizedes tapasztalattal rendelkező dolgozók jelentőségét, amennyiben az idő alatt megszerzett szaktudást nem veszi el a évek, ellenkezőleg, sőt értékesebbé változtatja azokat! Bizonyos szervezetek meghatározott projekteket, képzéseket kínálnak néhányuknak, akik szeretnének képességeiket fejleszteni és továbbiakban tevékenykedni, függetlenül attól, hogy online, vagy offline. Nem kell aggódn

aztól szintén, amennyiben a informatikai eszközök világa jelenleg kissé ré

iszítő, tekintettel arra, hogy ennek az programoknak az szándéka, annak érdekében, hogy bárki a magán tempóban tanulja meg az digitális valamint az online használatának trükkjeit! 

Szociális kör nagyobbítása, az jelenlegi hasznosítása:

az előző foglalkozások által létrejött jó kapcsolódások közvetítésével néhány esélyhez is h

z hozzáférni. A kapcsolatok, társak és előző munkatársak többször tájékozódnak új foglalkozásokról és információkról, melyeket pl. az interneten ké

esebb lenne elérni, hiszen lehet, hogy semmiképpen sem hirdették azokat híresebb álláshirdető portálokon. A idősek, akik valóban új foglalkozást kívánnának, gyakran tartsák az kapcsolódást ezekkel az kapcsolatokkal, akár megoszthatnak őkkel olyan információkat, amelyek fontosak álláskereséskor (például képzések teljesítése, informatikai szaktudás fejlesztése, és így tovább).

Méltóságos nyugdíjasok, merészen fogjanak lépéseket a munkavállalás felé, kutassanak, alkalmazzák az interneten elérhető opciókat! A Jooble álláskereső portál tisztelettel fogadja a visszavonult alkalmazottakat az intuitív platformon, amit kihagyhatatlanul könnyű kezelni. 

Az visszavonulá

si kor időszaka remek opció a önfejlesztés valamint az megvalósulás érdekében. Élvezzék a dolgozó munkavállalást valamint az tartalmas létet, melyet ez időszak nyújthat!

  • Share

Reviews